La Colmenita in Cuba

Tijdens mijn reis in Cuba heb ik meegelopen met de kindertheatergroep La Colmenita. Een groep van kinderen tussen de 3 en de 16 jaar oud die voorstellingen spelen voor andere kinderen in Cuba. Met als belangrijkste doel kinderen op te laten groeien met theater, muziek, dans, en ze iets te leren over hun cultuur. Juist ook voor kinderen die niet altijd de mogelijkheid hebben om naar het theater te gaan.

La Colmenita betekent ‘Bijenkorfje’ en alle kinderen zijn de bijtjes. Vaak dus ook in die kostuums. Bovenstaande foto is tijdens de feestelijke parade op 1 mei, de dag van de arbeid, waar de kinderen meeliepen in de parade op het Placa de la Revolucion.

Ik heb uiteindelijk een andere kant van Cuba mogen zien door mee te lopen bij La Colmenita. Een kant waar je ziet dat de Cubanen hun familie, en vooral hun kinderen, heel veel aandacht geven en ze cultuur willen meegeven. En de kinderen die optreden hebben de mooiste tijd van hun leven binnen de veilige Bijenkorf van La Colmenita.Comments are closed.