Danza Teatro Retazos in Cuba

 

Tijdens mijn reis in Cuba heb ik ook meegewerkt aan een festival bij het moderne dansgezelschap Danza Teatro Retazos. Een gezelschap gevestigd in het oude centrum van Havana, onder leiding van Isabel Bustos.

Het festival, Transitos Havana, was een samenwerking tussen het gezelschap en verschillende Zweedse makers. Onder andere een lichtontwerper, verschillende choreografen en dansers en musici. Ik heb een week een workshop gevolgd van de Zweedse lichtontwerper Johan Soderberg, en later met hem samengewerkt aan de verschillende producties binnen het festival. Ik heb veel geleerd van de Cubanen, en wij hebben wat moderne technologie kunnen inbrengen in Cuba. Onder andere door het gebruik van QLab en lichtontwerpsoftware.

Al met al een leerzame periode, goed voor het oefenen met mijn Spaans, en ik heb de spin in het web kunnen zijn tussen mensen van verschillende culturen en disciplines.

 Comments are closed.