De Hollanders spelen Absinthe

(Foto: Maartje Strijbis)

Het grootste deel van de subsidies is rond en nu is het eindelijk zo ver, De Hollanders gaan een nieuw stuk spelen!

In oktober gaat de nieuwe voorstelling Absinthe in première. Na een succesvolle samenwerking met Arnon Grunberg, is het nu de beurt aan Arthur Japin. Japin ontmoette De Hollanders en hun idealisme deed hem denken aan de Tachtigers: vijf jonge Amsterdamse rebellen die ruim honderd jaar geleden het vastgeroeste Nederland omver schopten. In driedelig grijs zaten zij in de kunstenaarscafés en deden zich tegoed aan verse rivierkreeft en goede wijnen. Ze worstelden met hun idealen en ze schreven de mooiste boeken en gedichten.

Absinthe vertelt het verhaal van Anna Witsen, één van de tachtigers. Zij ontvluchtte haar dominante vader om haar dromen te verwezenlijken. Een muzikale voorstelling over liefde, verleiding, rebellie en verbeelding. Het stuk is opnieuw in regie van Gerardjan Rijnders.

Meer info op de mooie nieuwe website: www.dehollanders.orgComments are closed.