Op tournee met het Nederlands Kamerkoor

Voor de nieuwe voorstelling Vergeten van het Nederlands Kamerkoor, ben ik benaderd voor de perfecte combinatie: produceren en ondersteunen met techniek. Ik mocht zowel de (technische) productie doen als ook de techniek voorzien gedurende de tournee. Voor mij best-of-both-worlds. Daarnaast was ik betrokken om de brug te slaan tussen klassieke muziek en theater. Een soms ingewikkelde samenkomst van werelden, maar wel een prachtige! Arjan_Ederveen_-_Vergeten_NKK_-_foto_Roman_Jans__1__77f

Dementie is een van de meest voorkomende doodsoorzaken in Nederland. Tido Visser, directeur van het Nederlands Kamerkoor, zag zijn vader – de beroemde operazanger Lieuwe Visser – steeds dieper wegzakken in Lewy body dementie, een vorm van dementie die niet alleen vergeetachtigheid veroorzaakt, maar ook hallucinaties en achterdocht. Zijn lijden was hartverscheurend, evenals de machteloosheid van zijn naasten. Vijf jaar na Lieuwe Vissers dood stelt het Nederlands Kamerkoor zich met muziek als belangrijkste middel de vraag: wat maakte hij door? Een reis door de uithoeken van de dementerende geest, op de golven van muziek van onder andere de Ierse componist David Fennessy en met poëtische, associatieve teksten van Spinvis. De dementerende man wordt virtuoos gespeeld door Arjan Ederveen.Comments are closed.