The Head and the Load – HF2019

Ik mocht voor Peak Audio aan de slag als zendertechnicus bij de voorstelling The Head and the Load. Een grootschalige productie en tevens de openingsvoorstelling van het Holland Festival 2019. Met 44 zenders en bergen in-ears een behoorlijke klus. En omdat het de opening was meteen ook voor bijzonder publiek: de koning en de koningin! Ook Prinses Beatrix kwam verderop in de reeks de voorstelling bezoeken. Met een fantastische crew hebben we iets heel moois neergezet in Theater Amsterdam, wat bijna geen theater meer genoemd kan worden. Speciaal voor deze gelegenheid werd er een aparte tribune en een 50 meter breed podium in de hal gebouwd. Wat mij betreft was het een echte locatievoorstelling.

The-head-and-The-load-Stella-Oliver1-1240x814

Over de voorstelling:

De nieuwste voorstelling van William Kentridge verwijst met zijn titel naar het Ghanese spreekwoord ‘the head and the load are the troubles of the neck’ en is de sensationele openingsvoorstelling van Holland Festival 2019. De muziek is van Phillip Miller – met wie Kentridge al vaker samenwerkte – en Thuthuka Sibisi. Gregory Maqoma tekent voor de choreografie. Centraal staan de bijna twee miljoen Afrikanen die tijdens de Eerste Wereldoorlog als dragers zijn gebruikt door de Britten, Fransen en Duitsers, en die een groot deel van de slachtoffers vertegenwoordigen – een tragisch verhaal met een historische betekenis dat grotendeels onverteld is gebleven. Kentridge brengt in deze unieke voorstelling een internationale groep performers samen met dansers, zangers en muzikanten, schaduwspel en filmprojecties. Samen creëren ze op het vijftig meter brede podium een landschap van buitengewone proportie en verbeeldingskracht.Comments are closed.