Stallerhof

Ik mag deze zomer lekker buitenspelen: een prachtige voorstelling op locatie, tijdens het Limburg Festival en op de Genneper Hoeve in Eindhoven. Theater tussen de koeien! Bij deze voorstelling van Afslag Eindhoven doe ik de (locatie)productie.

AfslagEindhoven-Stallerhof-fotoMoonSaris-e1559293237764-1240x814

Over de voorstelling:

Op de boerderij van de familie Staller deinen de bewoners al generaties lang geruisloos mee op het ritme van de seizoenen, van weer en wind, van leven en dood. Vertrouwend op eeuwenoude tradities en eenvoudig boerenverstand verbouwt boer Staller zijn grond, met eelt op de ziel. De tragiek is dat hun achterlijke dochter Beppie nooit de boerderij zal kunnen overnemen. Binnenin haar zit een ander verlangen, naar een leven vol beweging en vrijheid.

Wanneer Sjef, een seizoenarbeider, op het erf verschijnt, raken de verhoudingen verstoord. Vanaf dat moment wroet het instinct zich onder de zwijgende stilte door een weg naar buiten. Een verandering is onafwendbaar.

Stallerhof, naar een tekst van de Duitse theaterschrijver Franz Xaver Kroetz, gaat over het onvermogen elkaar te zien, de kracht om elkaar te bereiken en de poging om aan ongevoeligheid te ontsnappen.

Met live-muziek van Woody Veneman.

Foto: Moon SarisComments are closed.