Produceren in coronatijd

Campagnebeeld breedbeeld WEB - beeld Onno van Ameijde

Al sinds maart is produceren niet meer wat het geweest is. Van helemaal niets produceren tot anderhalvemeterproducties. Alle kanten heb ik wel gezien. Voor mij is het niet altijd het leukste werk geweest. De live ervaring is anders en mijn werk draait inmiddels alleen nog maar om coronatesten, quarantainelogistiek en bubbels, en om alle secundaire logistieke gevolgen van coronastress. Een goede producent kan alles aan en ik denk dat juist in deze tijd goede productieleiders meer dan ooit nodig zijn om alles leuk maar ook realistisch te houden. Toch mis ik zelf enorm de mooie tournees voor uitverkochte zalen. Laat mij maar grote producties draaien voor groot publiek, maar dat is nu eenmaal even niet zo.

Gelukkig heb ik de afgelopen maanden niet helemaal stil hoeven zitten. Ik produceerde onder andere een locatievoorstelling Hemelhoog juigend, dodelijk bedrofd van Afslag Eindhoven, de kleine kindervoorstelling Een feest om te janken van House of Nouws, beide helemaal coronaproof. In oktober realiseerde ik met het Nederlands Kamer koor in samenwerking met Nanine Linning een geweldige productie: Di Lasso’s Tranen van Petrus. Op de valreep gingen we in première, maar nu zijn de theaters weer even gesloten voor het grotere publiek. Hopelijk mogen we deze prachtige tournee in de toekomst nog eens oppakken.

Foto: Marijn Rademaker in Di Lasso’s Tranen van Petrus ((C) Onno van Ameijde)

 Comments are closed.