Blue – Nationale Opera

Voor het eerst post-corona mag ik weer eens zenders doen, ditmaal bij diverse producties van de Nationale Opera & Ballet. De eerste echte grote productie die ik hier draai is de prachtige opera Blue, met een geweldige cast. Niet vaak is een hedendaagse opera zó diep geworteld in het nu. Een zwart echtpaar in Harlem bereidt zich vol hoop voor op de geboorte van hun eerste zoon. Terwijl het kind opgroeit tot een activistische jongeman, maakt de moeder zich zorgen over zijn toekomst. Zijn vader probeert hem voor te bereiden op de realiteit van het 21ste-eeuwse Amerika, maar worstelt zelf met zijn eigen identiteit als politieagent, een ‘zwarte man in het blauw’. Wanneer de diepste angsten van de ouders waarheid worden, worden zij gedwongen met de realiteit om te gaan.10-Dutch-National-Opera---Blue-(2022)---©Clärchen-and-Matthias-Baus-Comments are closed.